Fiskareföreningen arrangerar insamling av plast längs våra stränder sista söndagen varje månad kl 14.00

Fiskareföreningen oroas av att fisken får i sig allt mer mikroplaster. Mikroplast i kombination med den s.k. sälmasken, som parasiterar på fiskens lever, är sannolikt anledningen till den förhållandevis stora andelen mager fisk som fångas nuförtiden.

Det är samma mönster både avseende plattfisk och torsk.

Det är ofta förekommande att större bitar av plast fastnar i garnen. Fiskarena forslar hem det och lämnar i återvinningskärlen. Vi måste fortsätta så och ta bort all plast vi kan både i sjön och på stranden.

Vi behöver göra vad vi kan för att hindra utvecklingen och organiserar därför också en plastrensning en gång i månaden tillsvidare längs ”våra” stränder här på Skåre.

 Vi börjar nu den 26 april klockan 14.00 och fortsätter sedan den sista söndagen i varje månad samma tid. Vi samlas på hamnen och under Tommy Anderssonsledning delar vi upp oss längs stranden mellan Skansarna (badbryggan) och Flogroven (bäcken som mynnar ut vid den långsmala ön Hackan) mellan Hallsjö och Fredshög.

Ju fler strandrensningsinitiativ som tas ju bättre är det. Just denna koncentrerar på att samla in plast innan den mals ned till just mikroplaster.

Fiskarföreningen håller i det men alla som vill är naturligtvis välkomna.

Sista söndagen i varje månad klockan 14.00, samling på hamnen. En bra aktivitet för miljön och fungerar även i Coronatider.

Väl mött!

Fiskarföreningen

Tommy Andersson, telefon: 070 961 7949.